BRŽE, BOLJE, UČINKOVITIJE

I UZ MANJE TROŠKOVE!!!

Industrija se suočava s ovim pitanjima svaki dan.

Kako bi se ostvarili ciljevi proizvodnje pogoni moraju raditi bez zastoja, bez skupih kvarova, bez nepredviđeno izgubljenog vremena.


Zaduženima za planiranje preventivnog održavanja postrojenja, povjerena je doista velika odgovornost. Kada bi bilo moguće vidjeti da će neki dio zatajiti moglo bi se precizno utvrditi vrijeme poduzimanje korektivnih mjera da do tog zatajenja ne dođe. Najveći problemi ostaju skriveni kvarovi koji u najnepovoljnijem trenutku izazivaju prekid procesa proizvodnje ili pak havariju postrojenja. S primjenom infracrvene tehnologije problemi vam se sami otkrivaju. Bez obzira promatrate li visoko naponsku opremu, nisko naponske razvodne ormare, motore, pumpe, ili pak tražite gubitke u izolaciji - infracrvena tehnologija je jedinstvena bezkontaktna mjerna metoda koji vam omogućuje da sve to i vidite.

parallax background

Što ako ne provodite redovitu infracrvenu kontrolu?

(NN KOMPONENTE, SPOJNA MJESTA, PRIKLJUČCI...)

Kakav problem može nastati ukoliko dođe do neispravnosti
pri niskonaponskom dijelu?

Osim gubitaka u proizvodnji postoji i daleko veća opasnost: vatra – izbijanje požara!

Naizgled mali problemi sa strujom mogu imati daleko veće posljedice. Učinkovitost strujne mreže opada, a energija se počinje trošiti na stvaranje topline. Ukoliko se ne izvrši redovita infracrvena inspekcija, toplina se može podići na razinu na kojoj se konektori i priključci počinju topiti, a pojavljuju se i iskre koje uzrokuju vatru. Posljedice vatre često se podcjenjuju. Osim uništavanja dobara i strojeva, gotovo je nemoguće procijeniti ogromne vremenske gubitke u proizvodnji, oštećenja pri gašenju požarom zahvaćenog postrojenja, pa čak i gubitke ljudskih života.

Problemi sa strujom uzrok su 35 % vatrenih stihija u industriji, a one su rezultirale gubicima koji se penju na 300 milijardi Eura godišnje.

Večinu problema može se izbjeći korištenjem infracrvenih kamera u sustavu preventivnog održavanja postrojenja.

Detekcijom anomalija koje su nevidljive običnom oku , rješavanjem problema prije pada procesa proizvodnje, a što je najvažnije prije izbijanja vatre, korisnici infracrvenih kamera izjavili su da su u prosjeku u roku od šest mjeseci do godine dana povratili sve investicije vezane uz infracrvenu opremu.

Termografskim se uređajima mogu vrlo dobro pratiti stanja elemenata za prijenos električne energije, rashladnih postrojenja, transformatorskih stanica, kao i same proizvodnje električne energije. Jednako tako može se pratiti stanje izolacije mreže cjevovoda u industriji, vrelovoda i parovoda u toplinarstvu, kvalitete obloga peći za taljenje, rotacijskih peći u cementnoj industriji, stanje ležajeva na strojevima. U okviru zaštite od požara, termografski se sustavi koriste za otkrivanje latentnih požara, pronalaženje osoba u objektu zahvaćenom požarom, ispitivanja elemenata na otpornost od požara. Nadalje, ic termografija se koristi za nadzor objekata, prostora, prometa i zagađenja okoliša. U zgradarstvu se primjenjuje kod ispitivanja kvalitete izolacije objekta, utvrđivanja mjesta s povećanom vlagom, itd. Primjenjuje se i u medicini, veterini, znanstveno-istraživačkom radu iz područja provođenja topline, mehanike fluida, kontrole bez razaranja – zaštiti kulturne baštine. Primjenu ove tehnologije u vojne svrhe nije potrebno naglašavati.

 

Korištenjem infracrvene kamere na vašim objektima već danas možete započeti štedjeti i vrijeme i novac: uvedite infracrvenu termografiju u redovni sustav održavanja pri vašem proizvodnom procesu!

 
gear

Kako bi približili infracrvenu termografiju širem krugu zainteresiranih, grupa stručnjaka i poznavatelja IC tehnologije osnovala je Hrvatsku udrugu za infracrvenu termografiju (HUICT) koja će biti spona između korisnika i struke.